De ultieme hartopener

Cacaoceremonie bij Flaminga Yoga & Mind

Cacaoceremonie, De ultieme hartopener

Ontdek de transformerende kracht van onze cacaoceremonies, een uniek pad naar genezing, zelfliefde en innerlijke verbondenheid. Laat de betovering van cacao in een gewijde omgeving jou begeleiden naar diepere zelfontdekking en het openen van je hartchakra. 

De kracht van caca ceremonies

CacaoceremonieDe kracht van zit vooral in het feit dat rauwe cacao je helpt om je hart meer te openen. Je kunt daardoor diepere verbindingen leggen met jezelf en anderen, en kunt emotionele blokkades beter loslaten. Daarnaast heeft cacao allerlei gezondheidsvoordelen.

De Maya’s en Azteken zien de cacaoplant als een heilige boom. De cacaoplant staat bij deze stammen bekend om haar zachte energie, die je helpt om dichter bij je hart te komen en meer liefde te voelen. Een caca ceremonie is dan ook vooral bedoeld om meer in contact te komen met je intuïtie en met alles wat zich afspeelt in je onderbewustzijn. Daarnaast kan het cacaodrankje helpen om meer rust in je hoofd te ervaren en je creativiteit te boosten.

Ook voor je lichaam is cacao goed. In cacao zitten onder andere de stofjes tryptofaan en tyramine. Die twee stimuleren serotonine in je lichaam, wat helpt om je gelukkiger te voelen. Je kent het misschien van chocola; ze zeggen niet voor niets dat een blokje chocola je gelukkiger maakt. Daarnaast bevat cacao antioxidanten (goed voor je immuunsysteem!) en mineralen (bevorderlijk voor je gezondheid!). Verder verbetert rauwe cacao de bloedtoevoer naar de hersenen

Voordelen van een cacaoceremonie

 • De ceremonie helpt je om meer naar je intuïtie te luisteren.
 • Je komt meer in contact met je onderbewustzijn.
 • Je wordt er rustig van en leert om je gedachtestroom stop te zetten.
 • Je kan een euforisch gevoel krijgen door de stofjes in cacao.
 • Je ervaart een fijne creativiteitsboost.
 • Je kunt je beter verbinden met jezelf én anderen.
 • Je voelt je er alerter door en je bloedtoevoer verbetert.

Wat moet je weten...

 • Probeer ongeveer een kwartier van te voren aanwezig te zijn zodat we op tijd kunnen starten 
 • Zorg ervoor dat je de volgende zaken meeneemt: Yogamatje, dekentje, kussen en een waterflesje als je dat fijn vindt
 • Trek gemakkelijke, losse. kleding aan
 • Stel voor jezelf een intentie 

Jouw persoonlijke voorbereiding

Om het meeste voordeel te halen uit de cacaoceremonie is het goed om je alvast voor te bereiden. De meeste van onze lichamen zijn vervuild met allerlei stimulerende, energetisch zware en giftige voedingsmiddelen uit ons moderne dieet. Het van tevoren verwijderen, of in ieder geval verminderen, van die gifstoffen heeft een positieve werking op ons lichaam en daarmee ook op het mogelijke effect van de cacao ceremonie.

Wat kan je alvast doen:

 • Probeer 3 dagen van te voren licht vegetarisch te eten, geen alcohol.
 • Op de dag van de ceremonie geen koffie drinken
 • 3 uur van te voren niet meer eten
 • Drink genoeg water de dagen voorafgaand aan de ceremonie om je lichaam te hydrateren, cacao kan je lichaam uitdrogen. Ook tijdens en na de ceremonie genoeg water drinken

Wat is jouw intentie?

Voordat je aan de ceremonie begint, is het belangrijk om jezelf voor te bereiden. Stel een duidelijke intentie voor jezelf. Wat wil je bereiken? Wat wil je verkennen? De intentie zal als een kompas dienen tijdens je reis met cacao.

Zijn cacaoceremonies gevaarlijk?

Cacao is in principe hartstikke veilig. Wel is een cacao ceremonie niet geschikt voor mensen met een hoge bloeddruk of hartproblemen. Cacao stimuleert de bloeddruk, wat niet handig is in combinatie met die gezondheidsklachten. Verder kun je beter iets minder cacao gebruiken als je antidepressiva slikt. Wij moedigen mensen aan om vooral zelf te voelen hoeveel cacao jij aankunt en wat voor jou fijn voelt.

Meer weten?

Stuur ons een bericht of lees dit bericht in het blad Happinez

Reserveer nu! Cacaoceremonie 24 februari 2024

Reserveer jouw plekje

Wil je ook ervaren hoe het is een cacaocereomonie bij te wonen? Vul onderstaand formulier in en wij nemen z.s.m. contact op met je

Cacaoceremonie, De ultieme hartopener

Wil je ook meedoen aan de online yoga lessen?