flaminga chakra bloem

De 7 chakra’s

Het hele universum is gemaakt van energie en ons lichaam is daar geen uitzondering op. De 7 chakra’s spelen een belangrijke rol in het evenwicht en de gezondheid van ons lichaam.

Lang voor de moderne wetenschap wisten oude culturen dat alle levende wezens een levenskracht met zich meedroegen. Ze noemden deze centra van energie de 7 chakra’s.

Wat zijn chakra’s?

Chakra is een oud Sanskrietwoord dat letterlijk wiel betekent. De levenskracht, of prana, die in je beweegt, draait en roteert. Deze draaiende energie heeft 7 centra in je lichaam, beginnend bij de basis van je wervelkolom tot aan de kruin van je  hoofd.

In een gezond en in evenwicht zijnd lichaam zorgen de 7 chakra’s voor de juiste energiebalans voor elk deel van je lichaam, geest en ziel.

Echter, als één van je chakra’s te snel draait, geblokkeerd is of langzaam beweegt, zal je gezondheid hieronder lijden.

Een mooie en heldere uitleg over wat zijn chakra’s kan je zien in onderstaand video van Avatar

flaminga avatar chakras
Video afspelen

Wat zijn de 7 chakra’s

Om je goed te voelen is het belangrijk dat je chakra’s in balans zijn. Als een chakra geblokkeerd is kan zich dat uiten in emotionele problemen of lichamelijke klachten. Weten waar de chakra’s symbool voor staan en waar deze zich in het lichaam bevinden kan je helpen met het vinden van de juiste balans in jouw lichaam. Deze 7 chakra’s zijn er:

  1. Wortel chakra (rood)

Deze staat symbool voor goed geaard zijn, tevredenheid en stabiliteit. Deze chakra bevindt zich aan de onderkant van de wervelkolom. Als de wortelchakra uit balans is, kun je dat onder andere merken aan rusteloosheid, financiële problemen en een angstig gevoel.

  1. Sacraal chakra (oranje)

Deze staat symbool voor het durven tonen van je gevoel, creativiteit en het accepteren van anderen en nieuwe ervaringen. Deze chakra bevindt zich ongeveer twee centimeter onder de navel. Een blokkade van de heiligbeenchakra kun je onder andere merken aan emotionele afhankelijkheid en té sterke emoties.

  1. Zonnevlecht chakra (geel)

Deze staat symbool voor vrede en innerlijke harmonie, jezelf en anderen volledig accepteren. Deze chakra bevindt zich boven de navel. Als de zonnevlechtchakra uit balans is, kunt je dit onder andere merken aan weinig eigenwaarde, een zwakke wil, kil gevoel.

  1. Hart chakra (groen)

Deze staat symbool voor liefde, hartelijkheid en warmte. Deze chakra bevindt zich iets boven het hart. Als de hartchakra uit balans is, kun je dit onder andere merken aan onverdraagzaamheid en een gebrek aan inlevingsvermogen.

  1. Keel chakra (blauw)

Deze staat symbool voor je volledig durven te uiten en de gave om naar anderen te luisteren. Deze chakra bevindt zich in de keel. Bij een geblokkeerde keelchakra kun je moeite hebben met het verwoorden van je gevoelens of heb je last van spreekangst.

  1. Derde oog chakra (donkerblauw)

Deze staat symbool voor je bewustzijn. Deze chakra bevindt zich in het voorhoofd, tussen de ogen. Als het derde oog chakra uit balans is, kun je dit onder andere merken aan een slecht geheugen, gebrek aan fantasie of overgevoeligheid.

  1. Kruin chakra (paars)

Deze staat symbool voor spirituele groei, één zijn met alles Deze chakra bevindt zich in de kruin. Bij een geblokkeerde kruinchakra kun je last hebben van leerproblemen en starre overtuigingen.

flaminjga chakra overzicht

YOGA & MIND WEEKEND

3, 4 en 5 April 2020, Wuppertal (DE)

An Open Heart is an Open Mind

Sharing is caring!